Salam Perkenalan

Terima kasih kerana sudi memberikan sedikit masa anda untuk melayari laman blog saya. Di dalam blog ini saya akan cuba mengemaskini pada setiap hari jikalau saya berkesempatan. Sekian Terima Kasih.

Thursday, January 13, 2011

Liga EPL kembali...Dah memang minat bola, minggu ini, ade "game". Hujung minggu yang ditunggu... Liga perdan Inggeris, liga yang paling diberi perhatian dari peminat diseluruh dunia.. Minggu ni, game yang best:

Tottenham Hotspurs vs Manchester United

Sudah pasti, semua mata peminat tertumpu pada game ini. Bagi penduduk Malaysia, game ini mula pada pukul 4 pagi. Sebelum ini, MU pernah menang 2-0 di laman MU. Kali ini, peluang untuk Spurs memecahkan rekod tanpa MU.
Dalam game ini, pemain yang patut diberi perhatian seperti pemain yang muda dan berbakat iaitu Gareth Bale.. Ferguson pun minat pada pemain ini. Bermula sebagai pemain pertahan kiri, meningkat untuk mengisi tempat tengah. Memiliki larian yang pantas dan mampu melakukan hantaran yang tepat. Kunci kejayaan Spurs terletak pada Trio utama mereka iaitu Bale, Van der Vaart, n Luka Modric.
Nani juga menjadi perhatian dalam game ini. Kelincahan dalam menguasai bola yang boleh mengelirukan pertahan Spurs. MU amat bertuah kerana mereka memiliki Nani yang boleh dikatakan berjaya menggantikan Ronaldo yang berhijrah ke Real Madrid. Ape pun, kite tgk saje game ini. Selamat Menonton. Aq sokong Spurs. Anti RED - DEVILS!!! ahaha.

No comments:

Post a Comment